Kom i gang

Her kan du via 5 punkter komme i gang med dit første HelteLiv bordrollespil.

1. Print begyndersæt

Når I printer PDF'er fra HelteLiv.dk er det altid i A4-format og kun i sort/hvid. Der er typisk 8 kort på hver A4-side, som efter print skal klippes ud. Derpå er de klar til brug, men det kan være en fordel at investere i plastiklommer, så kortene er mere behagelige at sidde med.

HelteLiv.dk og begyndersæt er gratis men støt udviklingen med et like og hjælp andre til at finde HelteLiv, ved at dele på facebook.

2. Forstå reglerne

Et rollespilssystem er på mange måder en forsimpling af virkeligheden - reglerne illustrerer både fysiske, psykiske, og sociale begrænsninger ved en helts handlemuligheder i bordrollespillets fortælling.
Regler kan være svære at forstå, før man har prøvet dem af i praksis. Så søg at få en grundlæggende forståelse først, derefter kan I altid vende tilbage og læse mere når det bliver relevant.

3. Pædgogiske overvejelser

Bordrollespillets pædagogiske indhold varierer med udgangspunkt i deltagerne. Under HelteLivs pædagogiske sektion, kan spil-lederen danne sig et billede af hvordan han eller hun former bordrollespillet, så det passer til dem, som skal tage del i det. Ligeledes kan spil-lederen finde inspiration til hvordan han eller hun pædagogisk kan flytte og udvikle deltagerne.

4. Læs om HelteLivs verden LENTE

Lente er den episke fantasiverden, jeres fortælling foregår i. Første gang I spiller, er det ikke et krav at I har sat jer helt ind i verdenen, men hvis spil-lederne har tid og nørdeenergi til det, kan han eller hun fordybe sig lidt her - det vil hjælpe jer godt på vej i de senere spil.

5. Første spil

Er i klar?

I skal nu samle jer ved bordet og gøre jer klar til at komme i gang.

Nye Helte

I HelteLiv kan I lave jeres egne helte og tilpasse dem som I ønsker det, ved at sammensætte kort. Det anbefales dog at I, første gang I spiller, vælger mellem de prælavede Helte, som er at finde i begyndersættet.
Ønsker I at sammensætte jeres egne helte og at gå mere i dybden med denne proces kan I læse mere her.

Eventyret

Normalt skal spil-lederen selv finde på eventyr, heltene skal udforske, men er det spil-lederens første gang, anbefales det at benytte et præskrevet eventyr. Læs det igennem og læs eventuelt også det tilhørende praksis-eksempel.

    Husk at

  • Følge reglerne, men ikke at hænge jer i dem.
  • Bruge HelteLivs pædagogik til at styrke kvaliteten af jeres spil, også når I bare spiller med vennerne.
  • Leve jer ind i Lentes verden, men jeres historier er de vigtigste.
  • Være og tale som jeres helte. Hvis det ikke er muligt, så hold en lille pause.
  • Hygge jer og hjælpe hinanden.
  • Et bordrollespil er intet, hvis ikke alle er med.