HelteLivs referencer

Her kan du læse om hvordan, af hvem og ud fra hvad HelteLiv er designet.

Tak til

En særlig tak til de folk, der har støttet udviklingen, på den ene eller anden måde.

Tekstredigering & Tålmodighed

Signe Haugaard-Hansen.

Pædagogisk reflektion og spil-leder-sparring

Jakob Kesting, Lars Kirkeby Nielsen, Peter Lilhauge, Rasmus Juul, Jens Deibjerg Hassing, Andreas Heuck Steinicke, Anders Frang, Eigil Bjerg Ringsted og Martin Christian Munding Stilund

Web support

Eigil Bjerg Ringsted og Dan Sommer.

Backers & feedback

Glen Voss, Mads Vogt-Nielsen, Mads Hedebo Larsen, Rasmus Boldt Madsen, Kenneth Skovbo Weiland, Dion Danielsen Haubro, Toke Meldgaard Christensen og Thomas Elfing Johansen

Credits

HelteLiv er designet, skrevet og tegnet af
Jonas Begtrup-Hansen

Jonas er uddannet pædagog fra Peter Sabroe Seminariet og kandidat i pædagogisk filosofi fra DPU Århus. Han har mange års erfaring fra det pædagogiske felt, både fra normal-, special- og social området - og har været aktiv bordrollespiller, siden han var ganske ung.

Eventuel nerdrage bør rettes mod ham:)

Testgrupper

En særlig tak til de rollespilsgrupper, som har været med til at teste HelteLiv.

Rollespilsgruppen GLAMM

Andreas Heuck Steinicke, Anders Frang, Eigil Bjerg Ringsted, Martin Christian Munding Stilund, Peter Lilhauge, Rasmus Juul, Jens Deibjerg Hassing og Jonas Begtrup-Hansen.

Rollespilsgruppen ESTAS FØLGE

Albert, Iben, Pil, Arn, Bertram og Oskar.

Rollespilsgruppen LUDVIG LANGBENS VENNER

Tanja, Lars, Johannes, Jonas, David og Erik og Jakob.

Enkeltmandsspil

Jens Seier Lyng, Jeppe Eg Nielsen og Jakob Kesting.

Vil I være med?

HelteLiv kan altid bruge en testgruppe mere. Mæld jer og få medbestemmelse i HelteLivs Facebook gruppe - der kan vi, sammen med de andre nørder, finde frem til den bedste fremtid for HelteLiv.

Udvikling af HelteLivs regler

Uden sammenligning iøvrigt, er alle gode ting inspireret af andre gode ting og således er det også med HelteLivs regelsystem. Systemet er lavet med ideer fra mange andre systemer og spil, men her finder læseren de tre primære inspirationskilder.

Dungeon World

Designere: Sage LaTorra og Adam Koebel
For systemets altid insisterende og engagerende narrative tilgang og for systemets “move” mekanik. HelteLiv systemet er på områder en bror af “Dungeon world”. Til dette skal også nævnes Vincent Bakers “Apocalypse World” som Dungeon Worlds grundlæggende regler udspringer af.

Dungeons and Dragons

Designere: Gary Gygax og David Arneson
Fordi man ikke kan lave et fantasy-bordrollespilssystem uden at sende D&D en tanke; om ikke andet, så som tak for mange års kollektiv eskapisme i vennelag.

Magic: the gathering

Designer: Richard Garfield
For det ekstremt mangfoldige univers af kort, som alligevel er sat i ét simpelt spil, som visuelt og på magisk vis er tilgængeligt og genkendeligt, for selv unge deltagere.

Udvikling af HelteLivs verden

Som regelsystemets design er også HelteLivs fantasy-verden Lente, blevet til med genlyd fra andre inspirationskilder.

Nordisk mytologi

Kilder: Snorris Edda
I den nordiske mytologi er Vanerne et mindre beskrevet gudefolk (kun Nord, Frej og Freja er almindeligt kendt idet de bor hos Aserne, som gidsler efter vane-krigen. Det er forsøgt at genoplive teorien om at de er forfædre til ellefolket, også kendt som elverne. Også Jætterne er forsynet med nyt liv her i Lente i en bredere skandinavisk forståelse af trolde. Ask Yggdrasil, livets træ, har fået et andet liv her i Lente og er blevet til to tæer.

Silmarillion

Forfatter: J.R.R. Tolkien
Tolkien var selv kraftigt inspireret af nordisk mytologi. Hans forfatterskab nævnes her, da det er svært muligt at skabe en fantasiverden i rollespils-sammenhæng uden hans fremstilling af Elvere, Dværge og Orks trænger sig på. Kender man lidt til Tolkien, er man også bekendt med hans passion for træer. Hos ham er idéen om de to verdenstræer, som syboliserer dag og nat, hentet.

Glamm

Spil-lederne: Rasmus Juul og Jens Deibjerg Hassing
Deltagerne: Andreas Heuck Steinicke, Martin Christian Munding Stilund,, Eigil Bjerg Ringsted, Anders Frang, Brian Moos Lindberg, Peter Lilhauge og Jonas Begtrup-Hansen.

Et rollespil, som varede i cirka 15 år.

Materialer & Ressourcer

Tak til game-icons.net for at lette designprocessen af ikoner.
note: alle ikoner er redigerede.