Regler

Da HelteLiv fortælles i fællesskab, er det nødvendigt med klare aftaler om, hvad en helt kan og ikke kan i fortællingen. Det hjælper reglerne med.
Reglerne holder sammen på fortællingen, og fremmer den generelle oplevelse af kausalitet i heltelivet. Deltagerne skal leve sig ind i en konkret verden, der tager form gennem heltenes valg og handlinger. De vil møde medgang og modgang og hurtigt erfare, at samarbejdet med fortællingens øvrige helte er afgørende for at klare sig i heltelivet.
Heltelivet er dog først og fremmest en relationel og gribende oplevelse, som skal fortælles uden alt for meget snak om regler. Derfor er HelteLiv designet simpelt og fleksibelt, hvor deltagerne kun skal forholde sig til et mindre antal 

spillekort fra første færd. Reglerne er opdelt i spilelementer, som spillederen bør sætte sig ind i før fortællingen begynder:Kort: Hjælper deltagerne med at holde styr på heltene og deres særlige talenter, udstyr og de fjender, som de risikerer at møde på deres eventyr.
Liv: Heltens helbred er illustreret ved en Livsterning, der beskriver heltens fysiske, sociale og psykiske tilstand.
Evner og Handlinger: Kernen i HelteLivs regler, der beskriver heltenes fysiske, psykiske og sociale handlemuligheder i fortællingen.
Rigdom: Hjælper spillederen med at holde styr på heltenes økonomi.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!