Pres heltene

Egir: Hvad gør vi?!
Halfir: Vi ved jo ikke, hvor hun er?!
SL: Med et brag falder en sten ned fra loftet en meter bag dig, Jaknar!
Jaknar: Ahhh! Kom nu vi har travlt, der er ikke tid til at snakke! Jeg løber ned i kælderen og vinker til de andre. Kom med!

Heltelivet foregår til tider i et højt tempo, hvor heltene skal træffe hurtige beslutninger og handle effektivt under pres. Spillederen kan, som i eksemplet ovenfor, minde heltene om et konstant tidspres ved at lade sten og bjælker falde ned fra loftet, hvis heltene ikke skynder sig.

Dette råd giver mening i en pædagogisk sammenhæng fordi deltagerne kan øve sig i det virkelige livs udfordringer, hvor langt de fleste mennesker bliver udsat for pressede situationer. Derudover skaber tidspres også spænding, fokus og indlevelse i fortællingen, og sikrer at fortællingen ikke går i stå, og deltagerne ikke mister oplevelsen af den fiktive verden som et sted i konstant bevægelse.

Det kan virke absurd at tale om et pædagogisk råd, som skal presse deltagerne, men sådan skal det selvfølgelig heller ikke læses. Kunsten er at presse heltene – ikke deltagerne – og det kan være en svær balance at opnå for selv en erfaren spilleder, når bølgerne går højt i fortællingen.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!