Videnstyber

Videnstyber hjælper deltagerne med at finde ud af, hvilken viden deres helte har adgang til. De er også nyttige for traverne og birollerne. Når en helt skal have nyttig information, enten efter anmodning eller uden anmodning, kan traverne og birollerne undersøge, hvilken slags viden helten har adgang til, og præsentere informationen på en måde, som passer til denne type viden.

Normalt har alle helte adgang til en stor del af fortællingens viden, men på forskellige måder. Nogle kan have hørt en sang, der indeholder vigtige oplysninger, mens andre kan have læst en bog, og andre kan have hørt et rygte. Med andre ord handler det om, hvordan viden formidles, og ikke så meget selve indholdet.

At viden deles således gør det lettere for Traveren at forberede sig til fortællingen, da hun kan fokusere på mediet for viden og kun forberede en bagvedliggende viden. Samtidig er det er også med til at fastholde deltagernes helte-identitet og hjælper dem til at differentiere sig fra andre, fordi deres viden kommer til udtryk passende til der helt. 

Dialog eksempel kommer snart.

Strategi

Du ved noget om kæmpe og taktik.

Rygter

Du ved ting andre som måske passer.

Natur

Du har viden om ånder, dyr og naturens strøm.

Historie

Du kender til verdenshistorien.

Kultur

Du kender til danse, sange over fortællinger.

Religion

Du har viden om trosretninger og stjernelys.

Okkult

Du har viden om de forbutte og hemmelige krafter.

Alviden

Du har alviden. Den videnstybe er forbehold traverne. 

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!