Bordbog: Michael Lysgaard

EN TRIST OPLEVELSE

Jeg havde den mest rørende og triste oplevelse i Helteliv i dag, som jeg gerne vil dele. Det er lidt en stor mundfuld, men det er good stuff. 

Her er dagens kapitel fra min HELTELIV Journal: Heltene havde besluttet sig for at tage mod Fjeldlund for at udforske de store og kolde bjerge. Inden de nåede bjergets base, stoppede de ved en lille kro, for at skaffe forsyninger. De havde også været i kamp tidligere, så muligheden for at få et solidt måltid og en blød seng var meget tillokkende. 

Da krofatter kommer hen for at tage imod Heltenes bestilling, springer den fredløse fjeldkriger “Bænni” op og tvinger krofatter til at give Heltene gratis mad. Krofatter bliver så bestyrtet at han flygter ud af kroen. Bænni tager fat i krofatterens kone og skal til at hugge hende ned, da præsten An stopper ham. Gruppen prøver at tale Bænni til fornuft, men lige da han skal til at smide sit sværd, sparkes døren op… Krofatter og en stor tempelridder står i døråbningen. “Læg dine våben. Du er omringet!” brøler tempelridderen. Bænni springer ud af vinduet på kroen, men lander lige for fødderne af seks bevæbnede riddere.

Bænni, der allerede er nede på 3 HP smider sine våben. Han når lige at give dem fingeren inden han bliver smækket i jorden og ført over til det nærmeste træ. De andre drenge i gruppen løber ud af kroen og ser deres nævenyttige, men nogen-gange-loyale ven blive sat op på ryggen af en hest med et reb rundt om halsen. En domridder trækker et dokument frem og viser det til Bænni. Det er en liste over alle hans ugerninger, heriblandt: hestetyveri, adskillige trusler, indbrud og tyveri i et tempel, mordet på en jarl, drab ved at ride en gammel kone ned. og endda mordet på et spædbarn. Bænni vil vide, hvorfra de ved alt dette fra. Domridderen droppe bomben.

Bænni havde nemlig indrømmet sine synder overfor en venlig præst et par uger tidligere. Den selvsamme præst havde nu forrådt ham. Vi har sat musik på, som spiller i baggrunden. Det er en tilfældig spilleliste med blandet fantasy musik, men som om det hele var planlagt begynder et utrolig smukt og smertefuldt nummer at spille da Bænni kaster et sidste blik på sine venner. Hesten rider, rebet strammes og helten vender tilbage til mudderet. Det var en intens omgang, selv for en gruppe af seje og selvsikre 8-9-årige drenge, Men vores snak efter spillet var virkelig spændende og guld værd. Drengene havde i lang tid været ret trætte af at Bænni hele tiden skulle have sådan en destruktiv adfærd, men da dommen endelig faldt, blev de utrolig rørte. 

CITATER

“Jeg syntes det var irriterende når Bænni hele tiden ødelagde ting og slog folk ihjel. Men jeg er virkelig ked af at han er død. Kan vi ikke vække ham til live igen?”. An – præst 

“Må min karakter godt græde? Jeg kaster mig ned på jorden og skriger og græder”. Sten – tyv 

“Må jeg søge ham?” Carl – smed 

“Jeg tror jeg ikke jeg skal true alle næste gang. Nok heller ikke slå så mange ihjel…Men jeg stoler fandme aldrig på præster igen!” Bænni – kriger

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!