Broder Jorleif & Melinda Luxuria

Kære Søster

Det var en stor glæde, at besøge dig og resten af vores familie. Dine børn er blevet til nogle fremragende unge mænd og kvinder. De skal nok komme til at udrette meget i deres liv. Det gamle slot har ikke stået så prægtigt i mange år. Jeg vil næsten påstå, at vi skal tilbage til Kong Trohvir, for at finde tilsvarende velstand. Jeg kan forsikre dig, at du uden tvivl er den bedste arvtager. Far ville være stolt.

Jeg takker for din varme velkomst og håber at mine pligter snart tillader mig at besøge jer alle igen.

Jeg føler dog, at der forekommer noget usagt imellem os. Jeg skriver dette brev i håb om, at det kan lette vore hjerter.

Du har aldrig lagt skjul på din skuffelse over, at jeg valgte munke-kaldet. Jeg ved at både dig og resten af familien havde forventet, at jeg skulle sidde i fars gamle stol, da den tid kom. Chokket må have været større for dig, da du pludselig stod med det ansvar, som var mig forventet.

Jeg er dog af den overbevisning, at beslutningen var den rette for både mig og vores familie.

At lede en adelsslægt og vore kære familienavn kræver både kløgt, vilje og mod – især i disse tider. Der er altid kampe, der skal kæmpes. Ikke kun på slagmarken, men ligeledes ved forhandlingsbordet og til de fine sammenkomster med de andre familier. Den konstante balancegang mellem alliancer, rivaliseringer, loyalitet og forræderi, er en kompliceret dans. Og jeg har altid haft to venstre fødder.

Du har til gengæld kunnet bevæge dig iblandt andre adelsfolk med både selvsikkerhed og ynde, kæreste søster.

Dit princip om altid at sætte familien først er forståeligt. Du har altid været fars datter. Hvem kan glemme hans mange taler om at sikre slægtens fremtid – jeg tror han talte til dig.

Du tænker måske, at jeg har svigtet det princip, ved at tage munkenes tre løfter. Men jeg tjener vores familie og alle andre familier på min egen måde.

Breve, som det du læser nu, når deres modtagere, fordi vi Hør-munke sørger for at de bliver leveret. Et utal af familier i hele Lente kan holde kontakten ved lige, fordi vi hjælper dem med at tale sammen. 

Men det er kun den mindste af de tjenester Ordenen gør for folkene her i Lente.

Den historie, som alle adelsslægter hviler på, vil blive husket, fordi vi i Ordenen sørger for at skrive den ned. Alle de store konger, de mange sejre og nederlag gemmer vi i vores biblioteker til eftertiden. På den måde kan dine børn og børnebørn altid opsøge os og lære af deres fortid.

Din gave til fremtiden, er dine børn og deres børn. Min gave er viden. Viden som slægterne kan bygge deres succeser på. Det kan de fordi den bliver husket.

Det er hvad vi i Hør-ordenen står for: At samle og beskytte al viden. Så dine og andres børn, ikke behøver at gentage fortidens fejl.

Vi bidrager hver især til fremtiden, som vores evner bedst tillader det. Jeg håber, at du kan se, at mine evner er til mest nytte, hvor jeg er.

Mange Hilsner til dig og din familie, Din hengivne Broder Jorleif af Hør-ordenen

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!