Fjølskov

Beliggenhed: Lyslund.
Stemning: Mystisk, omsluttende og hellig.

Den hellige skov

Under den sagnomspundne Trækrig, tog Fjøl sin flugt, men blev ramt af en troldepil. Dødeligt såret og på flugt, måtte Fjøl sande, at han havde mistet sin udødelighed. Han vendte sig derfor mod skoven, i håbet om at den kunne give ham ly og hjælpe ham til kræfter igen. Han blev taget ind af en venlig troldefamilie og her fik han ikke mindre end 7 hustruer, og med tiden opstod menneskeslægterne. Heraf har skoven fået sit navn.

Efter Fjøls død opførte hans 7 sønner en prægtig stendysse, hvor han blev begravet. Det var det sidste sønnerne gjorde i fællesskab, før de kaldte sig konger og brød deres broderbånd ud i evindelige krige. Deres rå ambitioner og splittelser førte dem ud af skoven og dette startede kongetiden. Efter de 7 konger vendte deres ansigter mod verden, sørgede deres mødre, enkerne, over Fjøl og over at sønnerne forkastede visdommen og søgte magt og rigdom. Derfor forseglede Fjøls enker skoven, så ingen mennesker kunne komme ind og denne barriere var stærk langt igennem kongetiden.

Skoven idag

Idag er denne forsegling brudt for selve skoven, men er stadig aktiv omkring graven.
Fjølskov har altid været berygtet for at være hjemsøgt af ånder, og de nuværende beboere holder det ved lige.
Nogle gange ligger der små tågebanker mellem træerne inde i skoven, og de bevæger sig langsomt.
Det siges at Fjøls enker stadigvæk sørger over synderne fra deres sønner og i tågerne kan man møde Fjøls enker. Hvis rygterne taler sandt, vil enkerne friste dig med én, eller flere, af deres sønners 7 synder. Hvis du ikke kan modstå deres løfter om rigdom, magt og anseelse, lader de skovens forbandelse falde over dig og leder dig på vildspor.
Det skal også siges, at det er meget få der husker noget om at Fjøls grav reelt set ligger i Fjølskov. Tempelriget har nemlig andre pilgrimssteder (bl.a. Lumia og Engne) hvor de ærer Fjøl og sådan skal det være, mener de.

I Fjølskov bor stadigvæk en del vildtrolde. De har ikke byer, men de lever frit i rodhuler og mødes i lysninger. De respekterer alle Fjøls enker og følger deres anvisninger. Mange dyr har fundet et fristed i skoven, nu hvor Lyslund bliver stadigt mere opdyrket og civiliseret.

Grav: Fjøls grav

En prægtig stendysse sat på en høj i skoven med mandshøje sten. Der hersker en HVID stemning og der er sat en mindesten med runer på Troldsk. Graven er meget svær at finde, da dens omgivelser er dækket af tåge. Stedet siges at være beskyttet af Fjøls enker.

Borgruin: Birkerod

Ruin af stor troldeby, der blev forladt i starten af kongetiden. Her boede bl.a. troldefamilien der tog Fjøl ind, samt Fjøls familie mens han levede.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!