Indledning

Når alt det praktiske er på plads, spørger spillederen, om alle er klar og venter på ro.

Dernæst fortæller han eller hun en lille indledning. Her finder finder du eksempler på fem typer indledninger sammen med fem eksempler. Brug typerne, når du selv finder på indledninger. Man må gerne blande dem sammen.

Undersøge

Det er morgen. I mødes ved den store brønd på byens torv, som I altid plejer. I kan dog ikke komme i gang med at lege, da jeres ven ikke er dukket op. Han plejer altid at være den første, men i dag er der ingen spor af ham. Hvad gør i?

Finde

En af jeres onkler har en kro, og I har fået til opgave at finde en lille sæk med gamle urter til ham. Sækken er i en stor, dyb og mørk kælder under kroen… og fik jeg nævnt, at der bor nogle store edder-kopper dernede. Hvad gør i?

Bekæmpe

Smedens store hund har længe været efter jer. Den har endda bidt jeres bukser i stykker. Nu er det tid til at sætte en stopper for den tyran! Hvad gør i?

Beskytte

De store børn driller en af jeres venner, så han bliver ked af det. Nu tør han ikke komme med ud for at lege og i aften er der byfest med gøgl og godter. Hvad gør i?

Rejse

Bibliotekaren har sendt jer afsted med en bog, som skal afleveres til en lille hytte i skoven. Ingen af jer har gået turen før og der går rygter om, at der bor en stor trold i skoven. Hvad gør i?

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!