FAQ

Vi har samlet en del af de spørgsmål som vi ofte får i forbindelse med HELTELIV og SMÅHELTE. Du kan altid kontakte os for mere information.

Generelt

Ja helt sikkert. Helteliv er et pædagogisk redskab som kan bruges i arbejdet med både børn, unge og voksne – men Helteliv er også bare et bordrollespil man kan spille med vennerne.

Første gang man spiller Helteliv skal man bruge bogen Helteliv, terninger, notes blok, blyant og et par print af helte og de fjender man vil bruge i sit eventyr.

Se evt også de eventyr vi har skrevet.

HelteLiv handler om at vinde venskab og mod. Helteliv handler om at bekæmpe ondskaben og om at vinde mod til at udfordre personlige udfordringer i fællesskab.

Helteliv er som udgangspunkt ikke live rollespil, hvilket betyder at man ikke behøver kostumer. Når det så er sagt, kan det give god stemning hvis deltagerne har remedier der hjælper dem til at falde ind i rollen.

Helteliv tager minimum en time og det er designet så man kan komme hurtigt i gang.

Det er nemt at komme i gang med som spilleder – (Læs evt bogen Helteliv).
Man kan være spilleder på mange niveauer og det er ikke svært at komme i gang. En god spilleder er altid interesseret i at forbedre sig og det sker med erfaring og i et forsøg på at forstå de deltagere, der tager del heltelivet.

Ja naturligvis. Helteliv er designet så pædagogikken ikke forstyrrer selve spiloplevelsen. Det er altid op til spillederen og deltagerne hvor meget pædagogikken skal fylde.

Det er meget nemt at være deltager for både børn, unge og voksne. Det handler om at leve sig ind i fortællingen og finde modet til at være en helt sammen med andre.

Nej overhovedet ikke. HelteLiv er et narrativt bordrollespil som grundlæggende er en anden måde at spille bordrollespil på. Helteliv er mere “rolle” end “spil” og har fokus på fortælling og etik.

Vi anbefaler SMÅHELTE til børn under 7 år og HELTELIV efter, men det afhænger af modenhed. Det er muligt at blande de to spil.

Fagligt

Ja. HelteLiv er bredt designet til fagpersoner, som arbejder med børn, unge og voksne.

Hvis du er i tvivl om Helteliv egner sig på dit arbejde kan du skrive en mail til os fra vores kontaktside, hvor du beskriver de opgaver du løser i praksis. I bogen vil der også være inspiration at hente og vi tilbyder konsulentbistand til at komme i gang med det pædagogiske arbejde omkring heltelivet.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!