Læns-banden

Info

Dyd: Frihed.
Beskæftigelse: Lænseri.

Dem som stjæler

Lænsbanden er en tyvebande, som er repræsenteret i langt de fleste byer i Lente. De er berygtede for at være en samling gemene tyveknægte, der stjæler alt, hvad de kan komme i nærheden af.
I den nordlige Fjølskov finder man en hemmelig og gammel borgruin beboet af den berygtede røverbande. Selve borgen er i elendig stand, og de fleste vil nok i almindelighed betragte stedet som ubeboeligt. Men Lænsbanden kender ruinen ud og ind, og kan til enhver tid smutte gennem de hemmelige revner og sprækker i borgens gulve og vægge. Borgruinens hemmelige gange og døre var der allerede, da banden indtog stedet i sin tid. Det siges dog, at selv ikke de ældste lænstyve kender alle borgruinens hemmeligheder.

I Lænsborgens vinkælder har banden ind-
rettet en festlig krostue. Her holder bandemedlemmerne til, når de ikke holder vagt, er på rov eller sover. For en røver foretager sig faktisk ikke ret meget andet. Lommen, som kælderen kaldes, bestyres af de gamle tyve, som ikke kan holde til at rejse mere.

På de store vintønder rundt om i Lommen hænger papir med bestillingsopgaver fra folk og fæ fra hele Lente, som ønsker ting og sager, de ikke kan få fingrene i på retmæssig vis. Her hænger opgaverne til den dag, hvor en tyv får lyst til at løse opgaven. Reglerne er simple – en lænser er fri som en fugl, men rykker en tyv en seddel af en tønde, forpligter opgaven. Løser en Lænser ikke sin opgave, mister lænseren sin læns-ære.

Kodex

  • Vi stjæler fra dem som ejer.
  • Vi stjæler aldrig fra hinanden.
  • Ingen kan tvinge en lænser til noget.
  • Man udfører en opgave, som man har påtaget sig.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!