Lens-borgen

Den skjulte borg

I det nordlige Fjølskov finder man den, nu hemmelige, gamle “Lænsborg”. Den bruges af den berygtede Lænsbande, som har taget navn efter stedet. Selve borgen er i elendig stand, da det er mange år siden at en ordentlig ridder har bestyret stedet. Man ville nok i almindelighed betragte stedet som en ubrugelig ruin, men ikke Lænsbanden. De kender nemlig borgen ud og ind og kan til enhver tid smutte gennem hemmelige revner og sprækker i gulve og vægge. Borgen er nemlig fyldt med hemmelige gange og døre. Nogle var der allerede, da banden indtog stedet, men de har også selv lavet flere. Det siges at der ikke er nogen, selv ikke de ældste lænsere, som kender alle døre og hemmelige gange. Det ydre og de øverste etager fremstår forladte og ramponerede, men bag skjulte døre kommer man ned til de rigtige lænshuler hvor de bor, når de ikke er ude at lænse.

Lommen

I Lænsborgens gamle vinkælder har banden indrettet en festlig krostue, “Lommen”. Det er her lænserne holder til, når de da ikke holder vagt, er på rov eller sover. Lommen bestyres af de gamle tyve, som ikke kan holde til at rejse mere.

Rundt omkring på de mange store vintønder hænger papir med bestillingsopgaver. De kommer fra folk, fra hele Lente, som ønsker ting og sager, som de ikke kan få fingrene i på retmæssig vis. Her hænger opgaven til den dag en lænser får lyst til at løse opgaven. Reglerne er simple : En Læns-tyv er fri som en fugl, men rykker han en seddel af en tønde, har han pligt til at fuldføre opgaven, for ellers mister han sin Læns-ære. Det siges at med den rette pris eller belønning, bliver en opgave hurtigt håndteret.

I bunden af borgen, langt nede i klippen, er der kilder, nogle små damme og en mørk troldemose.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!