Mønt-Konsortiet

Info

BESKÆFTIGELSE: Bankvirksomhed
ALLIANCE: Neutral
DYD: Investering

Den sidste mønt gør hele forskellen

Da Kongetiden gik på hæld, oplevede folk i Lente en periode med fred og relativ stabilitet. Der skete en opblomstring af handel på tværs af de forskellige områder, og mange dygtige handelsfolk fik opbygget store formuer.

En lille gruppe af de rigeste handelsslægter besluttede at slå deres ressourcer sammen og dannede Mønt-konsortiet. De skabte den møntfod som alle bruger i Tempeltiden og fik hurtigt kontrol over Lentes vigtigste handelsruter.

Hver fillial opererer uafhængigt af de andre, men er forpligtet til at opretholde hinandens indgåede aftaler. Det har gjort Konsortiet modstandsdygtigt over for konkurrence og angreb, da en fillial sagtens kan blive lukket, uden at hive de andre med i faldet. Konsortiet kan altid genoprette den tabte fillial, når situationen bliver mere fordelagtig.

Konsortiet er ledet af en bestyrelse på ti handelsfolk, der er valgt af konsortiets medlemmer. Hvert bestyrelsesmedlem er valgt på livstid.

Det er som regel de rigeste og mest succesfulde medlemmer, der bliver valgt. De forstår at bruge deres position til egen fordel, så det er ikke usædvanligt, at en familie sidder på en post i flere generationer.

De fleste fraktioner i Lente sørger for at holde sig på god fod med Mønt-konsortiet. Skønt de ikke altid er lige populære, er fordelene ved at arbejde sammen med dem større end ulemperne.

Mønt-konsortiet har aldrig kunnet overbevise Sølvkonsulatet om at give dem adgang til Højlunds markeder og Egelund er, i sagens natur, på ingen måde interesseret i konkret økonomi. Til gengæld er Jihen-haremmet yderst begejstrede for den adgang handelen med konsortiet giver til resten af Lente.

Mønt-konsortiets største samarbejdspartner. og rival, er dog Laug-foreningen. Konsortiet ville ikke have nogle varer at sælge, hvis Laug-foreningen ikke lavede dem. Omvendt er laugene lige så afhængige af Mønt-konsortiet til sælge deres varer udenfor lokalområderne og import af råmateriale. De to grupper er konstant under forhandling af kontrakter, lønninger og priser. Det er sket før, at der opstår storkonflikt imellem dem, men oftest er det kun i et enkelt område.

Du bliver ikke en succesfuld handelsmand uden visse diplomatiske evner. Et handelsembargo fra Mønt-konsortiet er for mange en større trussel end vold.

Hvis alle andre muligheder er opbrugte, har konsortiet penge til at hyre de bedste lejesoldater, som de altid betaler aldeles rundhåndet. Konsortiet skal også tænke over at holde sig på god fod med templet i forbindelse med beskyttelse og fragt af varer og værdier.

Bankerne

Kilden til Mønt-konsortiets succes er deres fokus på langsigtede investeringer og en driftig bankvirksomhed. De har filialer ved alle deres handelsstationer rundt om i Lente. På den måde er det muligt at sætte penge ind ved filialen i Lu og hæve dem i Narvis blot ved at fremvise kvitteringen.

Konsortiets eget overskud bliver gemt i det, efter sigende, sikreste sted i Lente: Den stærkt befæstede Skarsøbank i Flodlund. Der går mange historier om de rigdomme, der gemmer sig i Skærsøbankens bokse. Historierne står ofte fint mål med realiteterne, for konsortiet driver yderst profitabel virksomhed.

Mangler man kapital til at finansiere en handelsaftale, eller mangler man penge til hjemrejsen, så står banken klar med lån til en favorabel rente. Banken anvender i udgangspunktet ikke hårde inddrivelsesmetoder. For de fleste er truslen om at komme på Mønt-konsortiets sorte liste nok, men hvis ikke, så har banken nemlig en bred vifte af redskaber i vente.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!