Stemninger

Lente blev til i en krydsild af mange stemninger. Farverne som de også bliver kaldt, er en del af livet i Lente og påvirker de mange lunde på forskellige måder.

grå

Råddenskab og sygdom

Ophav: Det døde Asketræ

Den grå stemning kommer fra Asketræets døde sjæl. Den grå stemning viser sig særligt i tågen, som kommer fra det døde Asketræs rådne rødder. Tågen siver op af moserne, hvorfra den fylder de tætte skove og lægger sig i byens

Rød

Ild og blod

Ophav: Drager.

Ligesom den blå stemning blev den røde stemning også ført til Lente af drager. Denne kraft var skyld i at livstræet Ask brændte under Trækrigen. Fjøls sønner, de syv menneskekonger, forsøgte alle at vinde flammedragerne over på deres side for at vinde magten under Kongetiden. Det lykkedes dem at beherske flammerne, men dragerne skulle vise sig at blive deres undergang.

Brun

Tekst og orden

Ophav: Vanen Index

Den brune stemning bliver i lægmands tunge omtalt som bibliotekarens kraft. Den er bragt til Lente af vanen Index, som var Fjøls bror. Før Index gik i eksil, skabte han Lentes første biblioteker og sidenhen er mange flere kommet til. Både mennesker og elvere har taget den brune stemning til sig i forsøget på at skabe orden i Lente.

Sort

Natten og døden

Ophav: Nihil (natten)

Efter Trækrigen og Asketræets død kunne intetheden strømme ind og mørket kom til Lente. Egetræet forsøger at holde mørket på afstand, men må fra tid til anden hvile sig. Sort er Nihlis stemning, som stammer fra den mørke nat, Nihil, uden for Lente, som breder og nærer sig når Eg går til ro om aftenen.

Grøn

Livet og naturen

Ophav: Egetræet og engang Asketræet

Farven grøn er livets stemning, som strømmer fra Egetræet og dets mange skove. Den grønne stemning var dobbelt så stærk da det store Asketræ levede. Grøn var den oprindelige og eneste stemning i Lente, før de andre farver kom til.

Blå

Frost og vand

Ophav: Drager.

Vanerne kom til Lente på drageryg. Nogle af de mest kraftfulde drager bar den blå stemning med sig. Senere har også andre i Lente lært at kontrollere den kraftfulde stemning.

Hvid

Lys og indsigt

Ophav: Vanen Fjøl og stjernerne

Den hvide kraft er en kraftfuld stemning, der kommer fra stjernernes lys i det store mørke Nihil. Stjernernes lys viste sig først, da Asketræet døde og den nattesorte stemning tog sit indtog i Lente. Hvid er stjernernes kraft og giver indsigt og sandhed.
Den hvide indsigt var oprindeligt forbeholdt vanerne, men blev givet videre til mennesket af vanen Fjøl før hans død.

Lilla

Kunst og kaos

Ophav: Vanerne Ælmia og Raflar.

Lilla er forførelsens, poesiens og skønhedens kraft. Illusionen, retorikken og det fremførte ords kraft.
Med den lilla kraft snød vanerne Egetræet fra Troldene.

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!