Atlas over Lente

UNAVNGIVNE STEDER

På Verdenskortet findes mange steder hvis navne er glemt, men som sagtens alligevel kan være et besøg værd.

Templer og kirker

Overalt i Lente findes der templer og kirker. Ofte er det gamle fredelige steder, hvor de forskellige trosretninger bliver praktiseret. Det er typisk steder, hvor man kan søge hjælp og få en velsignelse med på vejen. Men man må dog tage sig i agt, fordi Ikke alle templer er, hvad de giver sig ud for at være.

Ruiner, grave, miner, grotter og huler

Der findes mange glemte og mystiske steder rundt omkring i Lente, som kun de færreste husker noget om. Disse steder stammer oftest fra den glemte kongetid, hvor de syv menneskekonger sloges om magten i Lente.

Man må spørge nogen i lokalområdet eller selv opsøge dem, hvis man vil vide mere om disse mystiske steder. Men pas på, for der lurer mange farer under jorden og i de gamle sten. Der kan være fortabte sjæle tilbage fra kongetiden, der tjener bedst ved at forblive glemt.

Landsbyer og kroer

I Lente findes et utal af små byer og kroer, hvor folk lever deres stille liv. Her kan man mod betaling finde en god seng og få noget godt at spise. Eller måske falde i snak med de venligtsindede landsbybeboere, der sidder inde med nyttig lokalviden. Vær dog på vagt – det er ikke alle landsbyer, der tager lige godt imod fremmede.

Kilder

Rundt omkring i Lente findes de hellige troldkilder, som stammer tilbage fra før tiderne. De hellige troldkilder siges at rumme magiske kræfter af forskellig art.

Runesten

Overalt i Lente finder man de ældgamle runesten. De er som regel store som en oltrold og runde i faconen. Det siges, at troldmænd i gamle tider brugte runestenene til at teleportere sig rundt i Lente. I dag er der dog ingen, der kender ret meget til runestenene og de fleste tror ikke længere på, at de gamle sten kan bruges til noget som helst nyttigt: “Det er jo blot gravstenene fra det gamle folks for længst glemte konger,” lyder det. Men hvad ved jævne folk om den slags…

Rejser og Afstande

De største kongeveje i Lente ses markeret på verdenskortet med en stiplet linje. Fem streger svarer til en dagsrejse til hest. Ligeledes er der optegnet sejlruter på havet, hvor fem streger svarer til en dagsrejse med skib. Skulle man være heldig at rejse på ørnevinger eller, vanerne forbyde det, på en drageryg, kan man rejse helt op til 20 streger per dag. Her behøver man naturligvis heller ikke at følge vejene. Kongevejene er dog bestemt de mest sikre at rejse på. Også selv når man rejser i luften.

COPYRIGHT HELTELIV 2020 ©

Nyhedsbrev

Abonnér på Heltelivs nyhedsbrev og få adgang til kraftfulde artefakter!